Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Björn Ferry: ”Ser klart sämre ut”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Björn Ferry menar att det sett klart sämre ut för Sebastian Samuelsson den här säsongen. Han tror också att de svenska herrarna blir utan medaljer under VM i Antholz.

I somras sköt Sebastian Samuelsson 1000 extraskott för att bli stabilare på skyttevallen.

Läs mer här: Så ska Samuelsson bli stabilare

Men hittills har det inte fått någon effekt och i rena åktider har han tappat jämfört med förra säsongen.

– För Sebastian Samuelsson ser det klart sämre ut. Han är 3,5 sekunder långsammare per kilometer och det blir 35 sekunder på en mil än vad han var i fjol.  Det är en klasskillnad, säger SVT Sports expert Björn Ferry och fortsätter:

– Under de tävlingarna jag tittade på var han flera gånger topp tio i rena åktider. Jämfört med den här säsongen då han som bäst varit 17:e åkare. Han har mycket att jobba med och det ser inte bra ut egentligen.

”Ser fantastiskt ut”

För Hanna Öberg, som vunnit OS- och VM-guld, är han däremot inte orolig inför det stundande mästerskapet.

– Tittar vi på Hanna Öberg ser det ungefärt likadant ut som i fjol. Det finns också bra möjligheter för att hon ska åka bra under VM.

Vad är din känsla på dam- och herrsidan inför VM?

– På damsidan ser det fantastiskt ut. Linn Persson och Hanna Öberg har varit på pallen och damlaget är storfavoriter på något sätt under stafetten. Där kan det gå så bra som helst.

– Jag är däremot inte så förhoppningsfull på herrsidan. Jag tror inte att herrarna kommer ta några medaljer.

KLIPP: Tre bom i sista skyttet av Öberg (11 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.