Foto: Bildbyrån

Ferry tror på dubbelt Öberg på pallen: ”Ja, why not? En bra dag så”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg har två segrar i sprint den här säsongen. Lillasyster Elvira Öberg har en tredjeplats. I dagens sprint i tyska Oberhof kan det dubbelt Öberg på pallen, det tror SVT Sports expert Björn Ferry.

– Ja, why not? En bra dag så är det två på pallen.

I förra veckans sprint slutade Elvira Öberg på en blygsam 24:e plats. I samma tävling blev Hanna Öberg tvåa, hennes sjätte individuella pallplats den här säsongen.

I eftermiddagens sprint tror expert Ferry att Elvira kommer lyfta sig – men han håller Hanna som blågul favorit.

”En bra dag så är det två på pallen”

– Hanna var ju tvåa senast. Nu har det ju snöat en del, jag tror mer på Elvira om det blir hårt och fast. Banan passar henne perfekt. Hon åkte bra på jaktstarten, men i sprinten var hon väldigt seg förra veckan. Jag tror väl ändå lite mer på Hanna. Men rätt vad det är skjuter Elvira fullt och så vinner hon.

Du tror kanske att det kan bli två Öberg på pallen?

– Ja, why not? En bra dag så är det två på pallen. Men de har ju sett djävulskt starka ut både Röiseland och Eckhoff.

”Ponsiluoma var som Hulken själv”

I herrarnas sprint igår gick det tung för Sebastian Samuelsson. 23-åringen sköt förvisso fullt, men det gick desto sämre i åkningen. För Martin Ponsiluoma, som blev bäste svensk på niondeplats, var det precis tvärtom. Han var en av de snabbaste i spåret, men bommade två skott.

Om vi utgår från vad de svenska herrarna gjorde igår, vad behöver damerna göra annorlunda för att lyckas bättre?

– Det är väl det att den som åker fort är den som också ska skjuta bäst. Igår sköt ju Samuelsson fulltt men hade inte skiddagen. Ponsiluoma var ju som Hulken själv, men bommade två. Trots det var han ju topp tio igen. Den som har bästa dagen i spåret måste ha den bästa dagen på vallen också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.