En krasslig Hanna Öberg slutade på 14:e plats i sprinten. Foto: Bildbyrån

Öberg efter 14:e-platsen: ”Var osäker till start”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg var nära att missa dagens sprint i Annecy. Det efter att hon känt av förkylningssymptom under veckan. Hon hoppas också kunna starta i jakt- och masstarten i helgen.

I sprinten i franska Annecy slutade Hanna Öberg på 14:e plats med totalt två bom. Uppladdningen för skidskytte-stjärnan.

– Jag var osäker om jag skulle starta eller inte. Från i går har jag känt av förkylningssymptom och var osäker till start. Vi har vår läkare på plats och vi tog ett gemensamt beslut att starta ändå. Med tanke på den uppladdningen är jag ändå nöjd med en 14:e plats även fast två bom är mycket på en sprint, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Påverkades du någonting av det här under loppet?

– Svårt att säga. Jag tycker att jag inte hade det där krutet i slutet av loppet som jag hade förra veckan. Det kan hända att det tog ned formen litegrann. Jämför vi åktiden mot förra sprinten tappade jag några sekunder, säger hon.

Vill fortsätta tävla

Det har varit riktigt dåligt väder i Annecy i veckan och under tävlingen var det ett kraftigt regn som mötte skidskyttarna.

– Det var riktigt blött, men ingenting som påverkar direkt. Sedan tycker jag att arrangören gjorde ett väldigt bra jobb med tanke på de svåra förutsättningarna.

I morgon väntar jaktstart och på söndag masstart för Hanna Öberg – om hon kommer till start.

– Jag hoppas att jag inte får någon reaktion på det här så jag blir sämre. Är det så att jag inte blir sämre kommer jag såklart fortsätta vilja tävla. Jag har ändå en bra position inför morgondagens jaktstart. Godkänner hälsan kommer jag köra det jag kan, säger Hanna Öberg.

Tiril Eckhoff vann sprinten före Marketa Davidova, Tjeckien och Justine Braisaz, Frankrike.

Övriga svenska resultat: Mona Brorsson (20), Elvira Öberg, (29), Emma Nilsson (41), Linn Persson (44) och Elisabeth Högberg (60)

Öberg 14:e i sprinten – Eckhoff vann i ösregnet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.