Skidskyttetalangen Anton Ivarsson övar i skyttetunneln under VM i Östersund. Foto: Daniel HolsVisa alla (2)
Visa alla (2)

Framgångarna i Östersund inspirerar

Uppdaterad
Publicerad

De flesta skidskyttar hamnar förr eller senare i de här trakterna. Men kanske finns framtidens stjärnor redan i Östersund.
För att undersöka det besökte SVT Sport skidskyttegymnasiet där en av tränarna en gång en tiden haft Wolfgang Pichler som tränare.

Jean Marc Chabloz är en före detta schweizisk skidskytt som sedan länge bor i Östersund och är tränare på skidskyttegymnasiet.

Jean Marc eller Markus som eleverna kallar honom ansvarar tillsammans med kollegan Pär Svärdfeldt för 12 skidskyttar. I deras ögon är alla talanger eftersom de fortfarande är så unga. Två som kommit lite längre just nu är 18-åringarna från Östersundsklubben Tullus, Anton Ivarsson och Anna Karin Hejdenberg.

Anton kom 5:a i mixstafetten på ungdoms-OS i Sarjajevo förra månaden och Anna Karin skulle ha tävlat på J-VM i januari men blev sjuk.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Talangen Anna Karin Hejdenberg instrueras av Jean Marc Chabloz på skidskyttegymnasiet i Östersund. Foto: Daniel Hols

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer