Franska fyran knäckte favoriten Bö

Uppdaterad
Publicerad

Émilien Jacquelin hade aldrig tagit en individuell VM-medalj inför idag.

Då knäckte han självaste Johannes Thingnes Bö och tog den ädlaste av alla.

– Det är omöjlig. Jag är så glad över det här, säger guldmedaljören till SVT Sport.

Émilien Jacquelin var knappast den fransman som på förhand skulle vinna VM-guld i jaktstarten. 24-åringen är förvisso åtta i totala världscupen, men har både Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet och Martin Fourcade före sig i totala världscupen.

Men det var alltså Jacquelin som tog VM-guld i Antholz. 24-åringen gick ut som sexa, men med fullt skytte drog han längsta strået.

Inför sista skyttet ledde ryssen Alexander Loginov, men när han bommade öppnade det upp sig för Jacquelin och Johannes Bö som i det läget låg tvåa och trea, cirka 15 sekunder efter.

Spurtdrama

Båda sköt fullt och gick tillsammans ut på slutvarvet.

Det är inte många som brukar kunna knäcka Bö i spåret, men det var exakt var fransmannen gjorde. Han spurtade ner Bö efter ett jättedrama.

– Det är omöjlig. Jag är så glad över det här, säger guldmedaljören till SVT Sport.

– Jag fick det egentligen som jag ville på slutet, men jag tappade skäret lite på isen och han (Jacquelin) kunde vinna, säger Bö till SVT Sport.

Loginov blev trea. Jesper Nelin som elva blev bästa svensk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.