Hanna Öberg: ”Det har jag Elvira att tacka för”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg etta. Hanna Öberg trea. Systrarna fick en fullträff i jaktstarten i franska Annecy och efter loppet berättar de om hur de utvecklar varandra i vardagen.

– Vi tränar ju ihop varje dag. Elvira är en av de största faktorerna till att jag fortsätter utvecklas, säger Hanna Öberg.

Elvira Öberg har imponerat stort med sitt fart i spåren den här säsongen. Det är ingen nyhet för storasyster Hanna som även hon drar nytta av det.

– Elvira har kanske haft stor nytta av mig fram tills de senaste åren, men nu har hon blivit så pass bra att jag verkligen får dra nytta av henne. Vi tränar ju ihop varje dag. Elvira är en av de största faktorerna till att jag fortsätter utvecklas. Den här säsongen har jag hållit en högre nivå åkmässigt än tidigare och det har jag definitivt Elvira att tacka för. Det krävs en del för att hänga med i familjen, säger hon.

Elvira berättar vad hon har lärt sig av Hanna.

– Jag kommer in med folk som skjuter betydligt fortare än vad jag gör, men genom att träna mycket med Hanna så har jag lärt mig hur det är. Jag gör ju det nästan varje dag. Jag vet att jag inte behöver stressa, utan kan lite på min förmåga.

Se intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.