Hanna Öberg inför premiären: ”Ser fram emot säsongen väldigt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen är det världscuppremiär i skidskytte. Men någon extra press att prestera direkt känner inte Hanna Öberg – trots OS-succén.
– Jag känner inte att det är vitalt. Det handlar om att komma in i tävlandet, säger Hanna Öberg.

I slovenska Pokljuka är det i helgen dags för världscuppremiär i skidskytte. Med ett stundande VM i Östersund i mars är det en säsong som förstås sticker ut för de svenska åkarna.

– Det är en väldigt spännande säsong som jag ser fram emot väldigt mycket. Det är alltid en spänd förväntan inför premiären i världscupen och att få se hur man står sig mot de andra internationellt, säger Hanna Öberg.

Just Öberg gjorde ett succé-OS i Pyeongchang i vintras med ett individuellt guld och ett stafettsilver. Men någon extra press på sig direkt i premiären känner hon inte för det.

– Jag känner väl inte att det är vitalt hur jag gör första tävlingen och så. Det handlar om att komma in i tävlandet och plocka med mig positiva saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer