Hanna Öberg är tillbaka i världscupen. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg tillbaka efter sjukdom – tävlar i Ruhpolding

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg missade tävlingarna i Pokljuka efter att ha blivit sjuk före jul.

När världscupen avgörs i klassiska Ruhpolding denna vecka är hon tillbaka.

– Hon körde ett hårdare pass i Östersund igår och det kändes ok så då tog vi ut henne, hon landar i München alldeles strax, säger Johannes Lukas till SVT Sport.

Flera av de svenska åkarna blev sjuka under ledigheten på hemmaplan runt jul och nyår. Anna Magnusson, Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin missade alla cirka en veckas träning men var ändå med redan i Pokljuka, dock utan toppform. För Hanna Öberg satt infektionen i längre och hon avstod tävlingsveckan. Men när distanstävlingen körs i Ruhpolding på torsdag kommer 27-åringen finnas i startlistan.

– Hon får ett lite annorlunda upplägg än de andra. Hon kör sin hårdare upptakt redan imorgon tisdag för att se hur kroppen svarar, de andra kör lugnt tisdag och hårdare onsdag, säger Johannes Lukas.

Hanna Öberg inledde säsongen strålande när hon vann premiären i Kontiolahti och även stafetten två dagar senare. Efter det har skyttet inte stämt helt och det har som bäst blivit en sjätteplats. Trots de missade tävlingarna i Pokljuka ligger hon tia i totala världscupen.

KLIPP: Thierry Langer stirrar rakt ner i geväret: ”Kan bli katastrof” (8 januari 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thierry Langer hade rejäla problem med geväret. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.