Hanna och Elvira Öberg Foto: Bildbyrån

Hanna om Elviras framfart: ”Gör så gott jag kan för att hänga med”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg har åkt med en imponerande fart i säsongsinledningen.

Och på torsdagen kom säsongens första pallplats för 22-åringen i Östersund.

– Jag försöker så gott jag kan att inte lämna allt för många sekunder upp till henne, säger Hanna Öberg, 26, till SVT Sport.

För tredje loppet i rad var Elvira Öberg snabbast i spåret när torsdagens sprint gick i Östersund. Farten i spåret, trots två bom, räckte till en andraplats. Hanna Öberg, också två bom, var 34,5 sekunder efter Elvira in i mål.

– Jag tycker att det finns väldigt mycket positivt som jag tar med mig. Trots att jag skjutit två bom och kom elva med det tycker jag det är ganska bra. Känner att jag har en stabil åkform just nu som ger mig goda förutsättningar att göra bra resultat, säger Hanna Öberg till SVT inför lördagens jaktstart.

Hanna får jaga

Nu får storasyster Hanna jaga i lördagens jaktstart. Elvira går ut som tvåa, 13 sekunder upp till Lisa Therese Hauser, och 31 sekunder ner till Hanna.

– Hon visar verkligen att det inte är någon engångsföreteelse när hon nu haft snabbast åktid tre lopp i rad. Det är verkligen starkt. Jag försöker så gott jag kan att inte lämna allt för många sekunder upp till henne. Jag brukar trivas i jaktposition så jag ser verkligen fram emot tävlingen imorgon. Jag ska försöka hålla fokus på mitt inne på skjutvallen, det tror jag blir det viktigaste, säger Hanna.

Elvira åker samtidigt med ett stort självförtroende efter att gång på gång bevisat sig i spåret.

– Självförtroendet gör att jag kan lita på det jag gör och inte fundera eller stressa. Jag vet att så jag åker skidor går fort och då behöver jag inte fundera, säger Elvira.

”Tuff bana”

Elvira Öberg går ut tvåa och är därmed bäst placerade svenska inför. Linn Persson går ut som sjua, 34 sekunder efter Hauser. Men håller Elvira Öberg ihop skyttet ser det lovande ut för en ny palllplats för 22-åringen.

– Det ska bli jätteroligt. Jag gillar banan som vi åker. Skyttet är viktigast, det är där det kommer avgöras. Det är en tuff bana också så det är väl till min fördel tänker jag, säger Elvira.

KLIPP: Elvira Öberg slutade tvåa i gårdagens sprint

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.