Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Nelin blev trea i masstarten efter ett stort slutdrama. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Jesper Nelin skrällde – tog första pallplatsen: ”Äntligen”

Uppdaterad
Publicerad

När Sebastian Samuelsson sköt bort sig i det sista skyttet passade Jesper Nelin, 32, på att smita förbi.

Då tog han sin första pallplats i karriären när han blev trea.

– Äntligen får jag kliva upp på pallen! Jag känner att jag har haft den här potentialen i många år, säger Nelin till SVT Sport.

Det var rörigt när Nelin gick ut på spurtvarvet.

– Jag visste inte var jag låg när jag gick ut. Då var jag taggad men även nervös att någon bakom skulle komma ikapp och blev stum på slutet. Jag är jäkligt nöjd att klara tredjeplatsen.

In mot stadion var Nelin tvåa men Benedikt Doll närmade sig och ryckte ifrån till andraplatsen medan en mycket trött svensk kunde rädda pallplatsen för första gången i karriären och göra en liten segergest.

– Jag blir tagen, det är så grymt. Han är värd det så jäkla mycket. Det var det bästa som kunde hände idag, säger skyttetränaren Jean-Marc Chabloz.

När Sebastian Samuelsson kom in som trea till det sista skyttet hade ledande Tarjei Bö skjutit tre bom och Boll två. Samuelsson hade chansen att vinna men sköt tre bom.

”Fick kämpa för att få ner det sista skottet”

Då tog som sagt en annan svensk chansen, Jesper Nelin i sitt 151:a individuella världscuplopp.

Han kom in som sjua och sköt fullt och fick med sig 19 av 20 träff, vårdade sitt sista stående skott länge, och kunde ge sig ut som fyra på spurtvarvet.

– Jag fick kämpa för att få ner det sista skottet och jag fick börja om för att få ner det. Det var så skönt att få ner det, säger Nelin.

”Hade vunnit med fyra träff i sista”

Martin Ponsiluoma hade ett starkt spurtvarv och slutade nia. Sebastian Samuelsson fick i alla fall med sig en spurtseger av hög prestigekaraktär mot Johannes Thingnes Bö (inledde med tre bom i liggande) och slutade 13:e.

– Ska det vara så jäkla svårt att sätta de fem sista skotten? Hur mentalt svag ska man vara? Jag grämer mig mycket, hade jag fått fyra träff i sista hade jag vunnit, säger Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.