Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Nelin blev bäste svensk. Foto: SVT/Bildbyrån

Helnorsk pall på distansen i Holmenkollen – Jesper Nelin bäste svensk

Uppdaterad
Publicerad

Sturla Holm Lägreid vann efter fullt skytte och fick med sig två landsmän på pallen.

Jesper Nelin sköt två bom i det andra skyttet men tog igen en del i spåret och slutade på 13:e plats efter att ha skjutit fullt i resten. Därmed blev han bäste svensk.

– Jag är bra med i huvudet så jag klarar av att göra det bra på slutet, säger Nelin till SVT Sport.

När de stora svenska kanonerna i Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma stod för två respektive fyra bom var det istället doldisen Viktor Brandt som briljerade på skjutvallen.

Han var en av väldigt få som satte 20 av 20 skott, men tempot i spåret gjorde att det ändå blev en blygsam 24:e plats. Bakom både Samuelsson och Ponsiluoma.

– Det är inte så mycket att klaga på när man skjuter fyra nollor, men det är knappt att man tar sig runt och då är det inte så kul att åka skidor. Men jag är grymt nöjd med skyttet såklart, säger Viktor Brandt till SVT Sport efter att ha skjutit fullt för första gången i karriären.

– Nu kan man nästan avsluta karriären, säger han med ett leende.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer från intervjun med Brandt – efter nollskyttet på distansen. Foto: SVT

Ingen av svenskarna hade med toppen att göra där Lägreid visade klass med fullt skytte och vinst med nästan en halvminut ner till tvåan Tarjei Bö. De fick sällskap av Vetle Sjåstad Christiansen på pallen.

– Nu var det länge sedan jag sköt fullt. Jag kände att jag hade dagen och jag ville inte kasta bort chansen och jag är väldigt stolt över det, säger Lägreid till SVT Sport.

Tävlingen pågår. Artikeln uppdateras med slutliga placeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.