Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julia Simon fick stöd av lagkamraten Fabiene Claude när frågorna om stöldanklagelsen kom. Foto: Bildbyrån.

Julia Simon om att vara stöldanklagad av lagkamrat: ”Ett tufft ögonblick i livet”

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande världscupvinnaren Julia Simon kom till Östersund med en stöldanklagelse hängande över sig.

– Ibland uppstår en del tuffa ögonblick i livet och man får ta i tu med det, säger Simon till SVT Sport.

Simon – som körde singelmixed-stafetten tillsammans med Fabien Claude – slutade trea efter Sverige (Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg) och Norge anklagas av lagkamraten Justine Braisaz-Bouchet för stöld av ett belopp på mellan 12 000 och 24 000 kronor efter att ha använt hennes kreditkort.

Det inträffade förra sommaren och historien har blivit så välkänd att man bara behöver nämna ”allt som hänt” för att Simon ska för stå.

”Fokusera på det man kan hantera”

– Ibland tar livet en annan vändning men det gäller bara att fokusera på det man kan hantera och skidskytte är min grej och något jag gillar. Jag fokuserar på mitt skytte och mig själv, säger Simon och försöker prata skidskytte.

– Det känns skönt att vara igång och förra vintern var också bra, säger Simon, en ödmjuk sammanfattning av förra säsongen när hon vann den totala världscupen.

Hur tufft är det mentalt?

– Ibland uppstår en del tuffa ögonblick i livet och man får ta i tu med det och jag är på plats här.

”Privatlivet behöver inte påverka det sportsliga”

Fabiene Claude som står bredvid får frågan hur det är när allt inte fungerar i laget.

– Vi får fokusera på skidskyttet och det som händer i privatlivet behöver inte påverka det sportsliga och precis som Julia visade i dag så klarade hon av att åka bra, förklarar Claude.

Simon har tidigare uppgett hon blivit identitetskapad. Utredningen av ärendet pågår fortfarande.

– Utredningen är privat och ska varken blandas in i vårt lag eller i skidskyttet. När utredningen är klar kommer jag att prata om det, säger Braisaz-Bouchet till Aftonbladet.

Braisaz-Bouchet visade att hon tagit kliv i vinter och var den som imponerade mest i det franska lag som vann mixedstafetten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.