Foto: SVT

Kaisa Mäkäräinen avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Martin Fourcade att han avslutar karriären. Nu har finska skidskytten Kaisa Mäkäräinen tagit samma beslut. Dagens jaktstart på hemmaplan blev karriärens sista lopp i karriären.

– Det var inte planerat att ta beslutet den här veckan, säger hon till SVT Sport.

Den finländska skidskytten Kaisa Mäkäräinen har en imponerande karriär med VM-guld i ryska Chanty-Mansijsk som höjdpunkt. Hon har också tagit flera världscupsegrar där den senaste togs i Oberhof i mitten av januari.

Men nu meddelar Mäkäräinen att hon avslutar karriären. Dagens jaktstart på hemmaplan i Kontilahti, där hon slutade fyra, blev karriärens sista.

Corona och idrott

– Det är känslosamt självklart och nu är jag trött och fryser. Allt som hör till efter en tävling, säger Kaisa Mäkäräinen till SVT Sport.

Hur kommer det sig att du tar det här beslutet?

– Det var inte planerat att ta beslutet den här veckan. Men på grund av omständigheterna insåg jag att hela säsongen kommer att ställas in. Beslutet har växt fram under säsongen och jag tror att tiden är den rätta.

Vad kommer du sakna, tror du?

– Människorna och självklart känslorna med som kommer efter ett bra och dåligt lopp.

Tidigare i går offentliggjorde Martin Fourcade att han också avslutar karriären efter fem OS-guld och 13-VM-guld.

KLIPP: Giganten Fourcade tog farväl – här är ögonblicken vi minns

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet