Landslagsåkarnas pik mot Pichler: ”Veckans clown”. Foto: Bildbyrån

Landslagsåkarnas pik mot Pichler: ”Veckans clown”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsåkarna i skidskytte Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin avslöjar förbundskapten Wolfgang Pichlers ”lögn” i podcasten ”Mitt i prick”. Bakgrunden är damstafetten i Hochfilzen där Pichler skrek ut taktiksnack.

”Jag vet inte vad som är roligast, efterhandskonstruktionen eller att han lyckas lura hela svensk media”, säger Sebastian Samuelsson.

Det är i podcasten ”Mitt i prick” av de svenska skidskyttarna Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin som de ger en pik åt sin landslagstränare Wolfgang Pichler.

Pichler blir utsedd till veckans clown. Ett uttryck de berättar Pichler använder mycket.

Anledningen går tillbaka till stafetten i Hochfilzen där Hanna Öberg går ut tillsammans med fransyskan Anais Bescond efter den sista skjutningen. De kämpade om andraplatsen och i spåret sprang Pichler och skrek ut sin taktik: ”Ryck i sista backen”, lät det från tyskens strupe.

På engelska dessutom, berättar Hanna Öberg i podden och fortsätter:

”Hon är hyfsad på engelska och förstår vad han säger, så jag tänker att jag kan ju verkligen inte göra det nu”, fortsätter Öberg.

”Hon förstår vad du har sagt”

”Jag kan ju inte gå när du har sagt det, hon förstår ju vad du har sagt”.

Wolfgang sa själv så här efter loppet:

– Det var ett taktiskt drag. Jag ville göra den franska flickan osäker och jag var säker på att Hanna skulle slå henne, sa Pichler efteråt.

En efterhandskonstruktion, menar de tre.

Psykningen en lögn

”Han menade att han skulle psyka henne, att han skulle göra så att hon gick extra hårt i backen och bli trött när det sedan är dags för spurten, skrattar Öberg.

Sebastian Samuelsson fyller i:

”Jag vet inte vad som är roligast, efterhandskonstruktionen eller att han lyckas lura hela svensk media, som att det var en absolut sanning”, säger Sebastian Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.