Linn Persson kommer att opereras efter VM. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Linn Persson avbryter säsongen efter VM – ska operera sig

Uppdaterad
Publicerad

Tävlingarna på VM kommer bli Linn Perssons sista för säsongen. SVT Sport kan nu avslöja att hon kommer att opereras direkt efter mästerskapet.

”Jag kommer att avbryta säsongen” skriver Persson i en kommentar till SVT Sport.

Skidskytten Linn Persson har dragits med skadeproblem de senaste säsongerna. Och efter förra säsongen opererade hon både axeln och ljumsken.

Men axeln har fortsatt smärta och Linn Persson har under säsongen tävlat med en sele för att avlasta axeln.

– Jag kan inte åka som jag vill då är det svårt att få till ett bra lopp, sa Linn Persson i samband med världscupstävlingen i Ruhpolding i mitten av januari.

Nu kan SVT Sport berätta att Persson tvingas till en ny operation av axeln, som är planerad efter VM.

Hon avböjer att svara på frågor kring beskedet men ger en skriftlig kommentar till SVT Sport:

”Jag kommer att avbryta säsongen efter VM och göra en till operation på axeln. Just nu fokuserar jag på de kommande tävlingarna på VM”

”Samma skada som tidigare var tillbaka”

På sina sociala medier utvecklar skidskyttestjärnan varför hon väljer att göra operationen direkt efter VM.

”Axeln hamnade i en utsatt position och blev inflammerad och stel. Efter undersökning konstaterades det att samma skada som jag haft innan var tillbaka. Med den nya lösningen för liggskyttet där det inte alls irriterade på samma sätt och när den gemensamma bedömningen var att det inte förvärrar skadan av att tväla valde jag att testa och sikta mot VM”, skriver hon.

Linn Persson har ännu inte tävlat på VM då hon inte fick plats i mixedstafett-laget eller i fredagens sprint. Hon planerar att göra sin VM-debut i distansloppet på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.