Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Linn Perssons tankar om distansen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Linn Persson efter succétävlingen: ”Det hade kunnat gå lite fortare”

Uppdaterad
Publicerad

Problem med axeln och debut i årets skidskytte-VM.

Då svarade Linn Persson för en succétävling när hon slutade tia i damernas distanslopp.

– Jag tror att det hade kunnat gå lite fortare, säger hon till SVT Sport efter tävlingen.

Linn Persson lämnades utanför VM-sprinten tidigare i mästerskapet men var på tisdagseftermiddagen tillbaka under distansloppet.

29-åringen tog vara på chansen och slutade tia i tävlingen (näst bästa svenska efter Mona Brorsson på en niondeplats). Persson sköt fullt i de tre första serierna men bommade sedan ett skott i sista skyttet.

– Åhh, det skottet sitter så lågt för mig. Jag trycker av för tidigt, två decimeter under pricken. Det var ett misstag, det är klart att det är jättesurt, säger hon till SVT Sport efter tävlingen.

19 av 20 skott satt och även åkmässigt stämde det för svenskan – som ändå medger att det fanns mer att ge.

– Jag har respekt för längden på distansen (15 km, reds. anm). Jag skulle nog kunna ha pushat lite till. Jag blir lite rädd för att jag ska gå tom. Det fanns lite för mycket krafter kvar när jag kom i mål. Jag tror att de hade kunnat gå lite fortare men överlag gör jag ett bra race, avslutar hon.

Italienskan Lisa Vittozzi vann tävlingen – 20,5 sekunder före tyskan Janina Hettich-Walz och 29,6 sekunder före Julia Simon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.