Linn Persson kastade mössan i 15 minusgrader

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson kastade mössan efter det andra skyttet när den fastnat i geväret. Sedan drog hon förbi två konkurrenter och växlade som femma i stafetten över 4x6 km i Östersund.

– Jag kunde inte hålla på och fixa med mössan utan var tvungen att rycka bort den, säger Persson till SVT Sport.

Persson på förstasträckan var tvungen att ta ett extraskott och gick ut som 15:e efter det första liggande skyttet.

– Jag var säker på att det var en bom men till slut ramlade tavlan ner, hade lite tur där, säger Persson om sitt sista skott i liggande, som kunde gett ett extraskott till.

Hon gick på hårt för att åka ifatt resten av fältet på väg till det stående skyttet.

– På stående hade jag rejäl bendarr, det var jätteskakigt. Det kanske berodde på att jag tryckte ganska mycket för att gå ikapp på andra varvet, säger Persson som fick slita loss mössan som fastnat i geväret på på väg ut på spurtvarvet.

”Nu får jag gå in och värma mig”

– Jag kunde inte hålla på och fixa med mössan utan var tvungen att rycka bort den. Det var en aning kallt (runt -15) men nu får jag gå in och värma mig, säger Persson som gladde sig åt känslan i skidåkningen.

– I dag hade jag kräm i benen och kunde åka skidor, säger hon efter att ha växlat som femma blott åtta sekunder efter täten.

Efter att ha fått öronen upptinade kunde hon se Hanna Öberg spurta förbi Norges Marte Olsbu Röiseland och säkra tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.