Werder Bremens Ludwig Augustinsson är åter skadad. Foto: Daniel Karmann/AP/TT

Ludwig Augustinsson skadad igen: ”Såg inte bra ut”

Uppdaterad
Publicerad

Oturen fortsätter för Ludwig Augustinsson.

Den svenske landslagsbacken har missat stora delar av hösten med en knäskada och nu – efter att ha gjort sex raka matcher från start för Werder Bremen – tvingas han till vila på nytt med en ny skada.

25-årige Ludwig Augustinsson ådrog sig en skada i höger baksida lår i bortamatchen mot Köln under lördagskvällen och byttes ut efter 67 minuter.

– Ludde såg inte bra ut. Han fick problem med sin baksida och kommer att undersökas i morgon (söndag), sade tränaren Florian Kohfeldt till klubbens hemsida.

”Givetvis surt”

Under söndagen kom ett nytt uttalande:

– Det är givetvis surt att Ludde har skadat sig igen bara ett par veckor efter hans comeback. Vi hoppas att han kan återgå till träning under vinterträningen. Vi kommer att bestämma om han ska följa med på träningslägret när vi samlas igen den 2 januari, säger Kohfeldt.

Tuff säsong för Bremen

Nästa match för Bremen är den 18 januari borta mot Düsseldorf.

Bremen har haft en tuff säsong hittills och ligger tredje sist i Bundesliga-fotbollen på 14 poäng efter 17 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.