Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån

Mardrömsdebuten – sämst åktid av svenskorna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte premiären som Stina Nilsson troligtvis hade hoppats på.

Plats 99 och sämst åktid av alla svenskorna.

– Jag är inte nöjd men det är skönt att ha det gjort, säger Stina Nilsson till TT efter loppet.

Det fanns stora förhoppningar på Stina Nilsson inför dagens internationella debut i tävlingarna i Arber, Tyskland.

Inför debuten hade Stina Nilsson nobbat media för att lägga allt fokus på tävlingarna. Men när hon pratade med SVT Sport i helgen var hon förväntansfull.

– Jag har fått mer och mer tid i de här kläderna och gjort många bra pass och löst många bra situationer på träning som jag också vill stå inför på tävling. Det känns bra.

Men förhoppningarna grusades snabbt. Istället utvecklades tävlingen till en mardröm. 

En bom i liggande skyttet var godkänt. Däremot var åktiden inte vad många hade hoppats på. 16 sekunder efter ledaren på första varvet och totalt 48 sekunder efter med skyttet inräknat.

– Jag är inte så nöjd med genomförandet på vare sig vallen eller i spåren. Men ska man ta med sig något positivt är det att premiären är gjord, säger Stina Nilsson till TT.

54:e bästa åktid

Väl vid det stående skyttet blev det fyra bom och straffrundor.

Väl i mål var Stina hela 3.48 efter vinnaren Tajana Akimova och drygt tre minuter efter bästa svenska Ella Halvarsson på åttonde plats.

Totalt sett hade Stina 54:e bästa åktid – vilket var sämst av svenskorna.

– Jag hade en kämpig dag i spåren vilket gjorde att jag hade sämre återhämtning och var mer belastad än vad jag är van vid när jag skulle skjuta. Jag tror att skotten blev misstajmade eftersom jag inte hade kontroll på bössan. När allting känns bra så sätter man skotten på ett bättre sätt, nu blev allt lite långsammare för att jag reagerade lite långsammare, säger Stina.

”Har hon sicklart skidorna?”

SVT:s expert, Björn Ferry, var var mindre överraskad över Stinas skytte. Däremot hade han inte räknat med att hon skulle halka efter som hon gjorde i spåret.

– Att hon skulle skjuta fem bom var mer väntat än att hon skulle ha 54:e bästa åktid.  Man kan ju undra om hon har sicklat skidorna, säger SVT:s expert Björn Ferry efter tävlingen.

KLIPP: Se hur Stina Nilsson ska fixa skyttet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.