Mardrömsskytte sänkte Stina Nilsson – slutade 44:a

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson var femma ut från det andra skyttet i jaktstarten.

Men det stående skyttet blev en mardröm för 28-åringen med hela sex bom.

I mål var hon 44:a – 4 minuter och 45 sekunder efter Marte Olsbu Röiseland.

Det såg lovande ut för Stina Nilsson i jaktstarten i Oberhof. Efter två skytten gick Nilsson ut som femma med totalt en bom och hade bra häng på täten. Men sen kom det stående skyttet, och med det bommarna.

Tre bom i tredje skyttet. Tre bom i fjärde skyttet och raset var totalt.

– Det var en väldigt bra start, men jag hade ingen bra dagsform. Det var riktigt stappliga ben väldigt snabbt in i loppet. Jag var mer instabil än jag varit de senaste gångerna, säger hon till SVT Sport.

”Kommer vara mycket upp och ner”

Stina Nilsson hade det också, som tidigare, svårt att hålla jämnt tempo med övriga tävlande på skyttevallen. Hennes totala tid på vallen var tredje sämst av alla. Hennes två minuter och 32 sekunder på vallen går att jämföra med till exempel Hanna Öbergs en minut och 36 sekunder (femte bäst av alla).

– Det var inte ett bra lopp av mig i dag. Men jag räknar med att det kommer vara mycket upp och ner för mig i början av min karriär, säger hon.

OS-aktuella Stina Nilsson har visat på positiv utveckling under säsongen. Som bäst har hon varit tia i världscupen. Då i i jaktstarten i Hochfilzen.

KLIPP: Hanna Öberg på pallen i jaktstarten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.