Sverige femma i singelmixedstafetten – straffrundor för Nelin

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nelin och Johanna Skottheim förde Sverige till en femteplats i singelmixedstafetten i Oberhof. Det såg bra ut fram tills Nelins sista stående skytte då han drog på sig dubbla straffrundor. Segern gick till Ryssland.

– Jag gör tre bra skytten och en plump. Det är lite osäkert i stå, säger Jesper Nelin till SVT Sport.

Sverige satte krutet på mixedstafetten med de största stjärnorna där. Då blev det Jesper Nelin och Johanna Skottheim som representerade de blågula färgerna i singelmixedstafetten i tyska Oberhof.

Det var rätt så svåra skytteförhållanden och Sverige låg länge bra med i kampen om pallplatser, men sedan drog Nelin på sig två straffrundor i sitt avslutande skytte för dagen.

– Tre av fyra skytten var jättebra. Vi är inte vana att se honom skjuta så bra. Tyvärr så höll det inte i det sista, säger SVT-experten Helena Ekholm.

En trött Johanna Skottheim tog sedan in Sverige till en femteplats.

– Tyvärr tror jag inte att det här loppet kommer att ge henne OS-plats. Hon gör en stabil insats, men glänser inte. Som jag ser det är det fortfarande Stina Nilsson och Mona Brorsson som ska ha de platserna, säger Ekholm.

– Hon gör det väldigt bra. Väldigt lugn. Jag är väldigt nöjd med hennes insats, säger landslagstränare Johannes Lukas om Skottheim.

Ryssland vann klart före Österrike och Ukraina. Norge hade en tung dag och kom i mål över två minuter efter segraren, på en 16:e plats.

Det ryska laget bestod av Anton Babikov och Kristina Reztsova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.