Samuelsson om katastrofskyttet: ”Vet inte vad jag gör”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson sköt bort Sveriges segerchans i mixedstafetten i det stående skyttet på hans inledande sträcka. Fem bom ledde till två straffrundor och han växlade näst sist. Trots det slutade Sverige fyra i Oberhof.

– Jag vet inte vad jag gör i dag. Det känns bara jäkligt tråkigt, säger Samuelsson till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson inledde med bara en bom i liggande, men i det stående skyttet fungerade inget alls. Ingen annan drog på sig en straffrunda, men svensken drog på sig två.

– Fruktansvärt tråkigt. Luften går ur här. Det var ingen vind, så det kan man inte skylla på, säger experten Helena Ekholm.

Samuelsson växlade näst sist, som 23:e lag. 1,38 efter ledande Norge.

”Aldrig gjort det så dåligt”

– Jag vet inte vad jag gör idag. Jag har aldrig gjort en så dålig stafettsträcka som jag gör idag. Det känns bara jäkligt tråkigt. Det är så långt under min nivå. Jag vet inte varför det blir som det blir, säger han och fortsätter:

– Jag stressar kanske lite i början på serien och när jag börjar bomma så blir det svårt. Jag har ingen bra känsla.

Inte heller i spåret fungerade det särskilt bra.

– Jag försöker trycka det jag har. Jag ville ge de andra så bra utgångsläge som jag kan. Det var tufft idag, säger Samuelsson som tidigare under säsongen har gjort väldigt bra resultat.

Straffrunda även på Hanna Öberg

Martin Ponsiluoma gjorde en bra sträcka, med bara en bom. Men sedan var det dags för Hanna Öberg och redan i hennes liggande skytte drog även hon på sig en straffrunda.

Det blev bara en bom i stående för Hanna Öberg och då hon åkte snabbt så gav hon lillasyster Elvira en niondeplats att utgå ifrån på sin ankarsträcka.

– När jag går ut i det läget så vet jag att mycket fortfarande är görbart. Men jag måste vara offensiv från start och det är jag. Jag tycker att jag ska klara av den belastningen på skjutvallen. Alla skott var ute till vänster, men det kan jag egentligen inte förklara alls, säger Hanna Öberg.

Elvira Öberg imponerade stort på sin avslutande sträcka och förde upp Sverige till en fjärdeplats med sju sekunder upp till pallen.

Vann gjorde Norge, 23 sekunder före Belarus. Trea kom Frankrike.

Tävlingen pågår – följ den här!

Tävlingen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.