Foto: Bildbyrån

Helena Ekholm: Jag tycker Stina ska få en OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson gjorde karriärens näst bäst lopp då hon blev 14:e i sprinten i Oberhof. Nu vet SVT-experten Helena Ekholm vilka två hon tycker borde få de två tomma OS-platserna på damsidan.

– Jag tycker att Stina och Mona (Brorsson) borde få de två återstående platserna, säger hon.

Stina Nilsson har utvecklats som skidskytt och i Oberhofs sprint var hon näst bästa svenska efter Hanna Öberg. Det var också hennes näst bästa världscupplacering sedan bytet till skidskytte.

Den bästa kom då hon blev tia i jaktstarten i Hochfilzen.

Helena Ekholm vill att hon ska få åka till OS i Peking – men trots det behöver det inte bli några tävlingar där.

– Jag tycker att Stina och Mona borde få de två återstående platserna. Men det är svårt att avgöra utifrån dagens speciella tävling. Även om Stina blir uttagen är det långt ifrån givet att hon ska få köra, säger experten.

En som inte får åka till OS då är Johanna Skottheim. I Oberhof var hon med i världscupen för första gången sedan Östersund i början av december.

Hon lade inget större fokus på OS då hon uttalade sig inför tävlingarna i Oberhof.

– OS är ju en dröm och ett mål för många. När man inte ens tävlar så är det ju svårt att slå sig in i ett lag. För egen del vill jag ge mig själv så bra möjligheter som möjlighet att kunna konkurrera. Men jag tror inte det gynnar mig att tänka på att ta mig till ett eventuellt OS, sade hon då.

Nästa uttagning väntas ske efter tävlingarna i Ruhpolding den 16 januari.

KLIPP: Nytt sprintbästa av Stina Nilsson

OS-klara skidskyttar

Damer:

Anna Magnusson

Elvira Öberg

Linn Persson

Hanna Öberg

Herrar:

Jesper Nelin

Peppe Femling

Sebastian Samuelsson

Martin Ponsiluoma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.