Nytt sprintbästa av Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson växer in i skidskyttekostymen alltmer.

I sprinten i Oberhof imponerade 28-åringen och åkte in som 14:e åkare – nytt personbästa i sprint – men hon ville ha mer.

– Det är personbästa i sprint så jag kan inte begära för mycket, men det är snöpligt när det är så tajt, säger hon till SVT Sport.

Stina Nilsson har börjat visa upp fin skidskytteform i vinter. Nilsson slutade på 16:e plats i sprinten i Hochfilzen den 10 december och två dagar senare blev hon tia i jaktstarten – hennes bästa världscupresultat någonsin.

Och efter sitt första besök på skjutvallen i dagens sprint i Oberhof pekade en del på att ett nytt bra resultat var nära. Nilsson sköt fullt i det liggande skyttet och lämnade skjutvallen som nia.

Nilsson lyckades visserligen inte hämta in på täten i spåret men en bom i det stående skyttet gjorde att hon slutade på 14:e plats, 46,6 sekunder efter norska segraren Marte Olsbu Röiseland.

– Jag är jättenöjd att jag inte spårar ur och får hybris i stå och får fem bom. Det är jag jättenöjd med. Jag bommar första skottet men håller rytmen och vågar gå på, säger Nilsson.

Nilsson sköt bäst av samtliga svenskor och var totalt näst bästa svenska efter Hanna Öberg som slutade på nionde plats.

– Det är inte så långt till topp tio. Det hade varit otroligt att få tangera personbästa, säger Nilsson som var 8,7 sekunder från en topp tio-plats.

OS närmar sig

Med mindre än en månad kvar till OS har det varit olika turer kring Nilssons eventuella OS-plats de senaste dagarna. I söndags skrev Aftonbladet att hon var klar för OS, något som snabbt dementerades av Sveriges olympiska kommitté (SOK) för SVT Sport.

Nilsson lägger själv inte något fokus på det.

– Jag tänker inte på OS. Jag tänker på att jag vill fortsätta min lilla resa inom skidskytte och se vart det tar mig. Om det tar mig till ett OS i år – jättekul. Men jag ser liksom inte att det här är min sista säsong. Jag ser ett till OS, liksom. Jag vill bara fortsätta utvecklas, sa hon till SVT i torsdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.