Elvira Öberg förde upp Sverige till en fjärdeplats: ”Fantastisk”

Uppdaterad
Publicerad

Två straffrundor på Sebastian Samuelsson. En på Hanna Öberg. Trots det blev Sverige fyra i mixedstafetten i Oberhof – mycket tack vare Elvira Öbergs ankarsträcka.

– Hon gör en helt fantastisk sträcka, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Elvira Öberg gick ut på ankarsträckan som nia, nästan två och en halv minut från ledande Norge. Men hon tog sig upp hela vägen till en fjärdeplats efter att ha passerat Ryssland och Tyskland på slutet.

Hon vann sträckan med hela 16 sekunders marginal.

– Jag fick höra att det bara var knappa 30 sekunder upp till Tyskland och det är en tuff bana så allt är möjligt. Jag gör vad jag kan från starten för att ge det hela en liten chans. Jag gick väldigt, väldigt hårt från starten på min sträcka och fick lite betala för det på slutet av spurtvarvet, säger Elvira Öberg och fortsätter: 

– Jag är jättenöjd med min insats idag. Framför allt att jag vågar skjuta på. Att det smiter ut ett skott i ligga skulle jag ändå säga att är okej.

Landslagstränare Johannes Lukas var inte nöjd med mixedstafetten.

– Det var självklart ingen bra stafett för oss och jag är absolut inte nöjd med dagen, säger han.

Experten Helena Ekholm menar att det var okej, bortsett från de två skyttehaverierna.

– Det är två skjutserier som förtstör den här stafetten. Annars är det jättefina skjutserier och bra åkning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.