Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan: ”Lätt att se ner på oss som fortsätter tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö kommer fortsätta att tävla trots rådande pandemi.

Men norska stjärnan medger att beslutet kan röra upp känslor.

– Jag tror att det är lätt att se ner på oss som fortsätter att tävla, säger han till NRK.

I går kom beskedet att det norska längdlandslaget hoppar av alla världscuptävlingart före nyår samt Tour de Ski på grund av coronapandemin.

– Det var ett svårt beslut att ta men efter omfattande diskussioner internt upplever vi att det bästa beslutet för längdskidåkning som situationen ser ut, sa längdkommitténs ordförande Torbjörn Skogstad enligt ett pressmeddelande från norska skidförbundet.

Corona och idrott

”Stor respekt för beslutet”

Beslutet har fått flera aktiva att tänka till, bland annat de norska skidskyttarna.

– Jag började att tänka på om det vi gör är väldigt fel. Jag har stor respekt för deras beslut och jag vet hur hårt de tränar för det här, säger Johannes Thingnes Bö till NRK.

De norska skidskyttarna kommer dock att fortsätta tävlandet. Thingnes Bö berättar att han är medveten om att beslutet kan uppfattas som fel.

– Jag tror att det är lätt att se ner på oss som fotsätter att tävla, nu när längdlaget tagit en sådan tydlig ståndpunkt, säger han.

Samuelsson känner sig trygg

Den svenske skidskytten Sebastian Samuelsson har twittrat apropå att tävlandet fortsätter.

”Vill poängtera att jag känner mig väldigt trygg med IBUs och arrangörernas arbete för att fortsätta hålla säkra tävlingar. Vi håller oss i vår bubbla och reser med charterflyg, med andra ord bidrar vi inte med ökad smitta”, skriver han och fortsätter:

”Vidare testas vi var fjärde dag, har inga samlingar och håller oss själva på våra rum. IBU har varit väl förberedda och ingenting har ändrats senaste veckorna som ger anledning till några ändringar”.

KLIPP: Här går Thingnes Bö mot sin 49:e vc-seger (29/11)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet