Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ny situation väntar för Elvira Öberg efter förra säsongens stora framgångar. Foto: Bildbyrån

Ny situation för Elvira Öberg: ”Ska inte förvänta oss nästa stora steg”

Uppdaterad
Publicerad

Med en succésäsong bakom sig och stora framgångar i den nationella säsongsinledningen kommer Elvira Öberg ha allas ögon på sig när skidskyttarna tävlar i VM i rullskidskytte den kommande helgen. Att hantera den nya sitsen blir Elvira Öberg stora utmaning.

– Vi ska inte förvänta oss nästa stora steg, säger förbundskapten Johannes Lukas till SVT Sport.

Fredag till söndag denna vecka avgörs VM i rullskidskytte i Tyskland. Ett av de absolut hetaste namnen i startlistorna är Elvira Öberg. 

Öberg har inte bara en väldigt framgångsrik fjolårssäsong bakom sig med bland annat OS-guld och dubbla OS-silver. Hon har också inlett försäsongen med trippla, överlägsna segrar på rullskidskytte-SM. 23-åriga Elvira Öberg står inför en ny utmaning när hon nu ger sig ut på säsongens första stora internationella tävling. 

– Det blir viktigt att hon kan hantera den här nya situationen. Många kommer titta på vad hon gör. Så har det inte varit förut då kunde hon hålla sig lite mer i bakgrunden. Nu kommer alla vilja se hennes åktid och förvänta sig att hon har snabbast åktid, säger Johannes Lukas. 

Förbundskaptenen menar också att man inte ska förvänta sig samma stora utveckling denna säsong Öberg. 

– För henne är det viktigt att stabilisera nivån. Det har hittills bara gått uppåt. Det blir ett viktigt år för att stabilisera henne. Vi ska inte förvänta oss nästa stora steg utan stabilisera den högsta nivån vi har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.