Utan förvarning meddelar Arnd Peiffer att han avslutar karriären. Foto: TT

Peiffer slutar tvärt – avstår avslutningen i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren och femfaldige världsmästaren Arnd Peiffer meddelar på Facebook att han avslutar karriären.

”Det är inte ett enkelt beslut efter så lång tid”, skriver 33-åringen.

Han meddelade det utan någon förvarning. Det blir inte ett sista lopp med stor uppvaktning i avslutningen i Östersund senare den här veckan.

Hans avsked från världscupen blev som tredje åkare i mixedstafetten i Nove Mesto, Tjeckien, i söndags där han fick ta två extraskott på sin sträcka. Tyskland slutade nia, 3.38 efter vinnande Norge.

”Det är inget enkelt beslut att ta efter så lång tid. Jag har dock länge känt att det vore idealiskt att avsluta karriären efter den här säsongen”, skriver tysken på sin Facebook.

Vann i världscupen så sent som i december

”Det är fantastiskt att sluta och fortfarande känna att jag kan vara med och konkurrera”, skriver Peiffer.

Det blev 13 säsonger i världscupen och OS-guldet i sprinten över 10 km i Pyeongchang 2018 är höjdpunkten tillsammans med de fem VM-gulden, bland annat i distansen över 20 km i Östersund 2019.

Totalt blev det 20 OS- och VM-medaljer. Hans bästa placering i totala världscupen är fyra fjärdeplatser. Den senaste individuella vinsten i världscupen kom strax före jul då han vann masstarten över 15 km i Hochfilzen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.