• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Martin Ponsiluoma knäcker Johannes Thingnes Bö och säkrar andraplatsen. Foto: SVT

Ponsiluoma spurtade ner Thingnes Bö om andraplatsen i mixedstafetten: ”Jäkligt skönt att slå Norge”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slutade tvåa i mixedstafetten efter att Martin Ponsiluoma spurtat ner Johannes Thingnes Bö på upploppet.

– Det var jäkligt skönt att slå Norge, säger Ponsiluoma till SVT Sport.

– Jag tänkte att jag skulle ha hyfsad koll på Johannes eftersom Sebbe lekte med honom igår och jag brukar slår Sebbe. Jag ligger bakom och trycker till i sista backen och märker direkt att han inte hänger på och då var det bara att hålla i det. Det var jäkligt skönt att få slå Norge, säger Ponsiluoma till SVT Sport.

Därmed fick Sverige revansch för den försmädliga spurtmissen i singelmixedstafetten någon timme tidigare.

Det bommades friskt bakom Frankrike i det sista skyttet. Det var fyra lag som kämpade om två pallplatser efter det sista skyttet. Italien och Tyskland föll ifrån och det skulle bli en strid om andraplatsen mellan snabbe Ponsiluoma och legendaren Thingnes Bö.

– Det blåste mycket i början av serien och jag blev stående länge med stumma ben. Det var skönt att jobba ner dem, säger Ponsiluoma som fick använda alla sina tre reservskott i det sista skyttet.

”Känner mig som en dränkt katt”

Inne på stadion men före upploppet ryckte svensken och hade full kontroll den sista biten. Mona Brorsson, Elvira Öberg och Jesper Nelin åkte före Ponsiluoma i regnet i Holmenkollen.

– Jag känner mig som en dränkt katt men har sol i sinne. Det är inte varje dag man får slå Norge i en mixedstafett och det är kul. Det kändes tryggt att ha Martin på spurtvarvet, säger Elvira Öberg.

Frankrike ledde från start till mål. Quentin Fillon Maillet säkrade en överlägsen seger efter det svåra sista skyttet efter att Julia Simon, Sophie Chauveau och Fabien Claude åkt före honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.