Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Press på Stina Nilsson: ”Vill inte lägga krokben för mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson är uttagen till världscupen i Oslo där distansen över 15 km står på programmet. Det är även en uttagning till Nordamerikaturnén.

– Skulle jag börja tänka på det skulle jag lägga krokben för mig själv, säger Nilsson till SVT Sport.

Efter avhopp från Linn Persson, axelopererad, och Hanna Öberg, sjuk, tillkommer Nilsson, Anna-Karin Heijdenberg och Johanna Skottheim från dem som körde i VM.

Efter tävlingen i Oslo, där det väntas regn och plusgrader i lösa spår, väntar en tur till Nordamerika med tävlingar i Soldier Hollow och Canmore 8-17 mars.

”En tjej för mycket”

Nilsson är nöjd med att ha blivit uttagen till världscupen efter en sväng i IBU-cupen.

– Jag tycker att det är svårt, det är väl fem platser men jag försöker att inte tänka för mycket på det. Jag har blivit uttagen hit och distans kan bli bra eller inte så bra. Jag har ändå gjort någon bra distans på IBU-cupen. Det finns alla möjligheter för mig, säger Nilsson inför dagens tävling.

Att tävlingen i Oslo även innebär en uttagning till tävlingarna i Nordamerika är Nilsson högst medveten om men hon har sin strategi klar. Dessutom är Sara Andersson högaktuell efter sitt JVM-guld i Otepää.

– Vi är en tjej för mycket men skulle jag börja tänka på det skulle jag lägga krokben för mig själv. Jag har chans att göra en bra distans och får fokusera på det och se vart det leder till, säger Nilsson.

SVT sänder världscupen från Holmenkollen i dag med start 14.05 i SVT1 och Play.

Svenska startnummer distans 15 km holmenkollen:

14) Mona Brorsson (14.22.00)

17) Elvira Öberg (14.23.30)

19) Anna Magnusson (14.24.30)

38) Anna-Karin Heijdenberg (14.34.00)

61) Stina Nilsson (14.45.30)

78) Johanna Skottheim (14.52.00)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.