• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Ännu en pallplats för suverän Öberg: ”Jättefint lopp”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg var säkerheten själv och sköt fullt i världscupsprinten i Ruhpolding. Det räckte slutligen till en tredjeplats i mål – Öbergs tredje pallplats den här säsongen.

Vann gjorde slovakiskan Anastasija Kuzmina, 11,5 sekunder före italienskan Lisa Vittozzo.

Striden om tredjeplatsen var tätare. Öberg gick ut efter det andra skyttet fyra sekunder före fransyskan Anaïs Bescond och tio före den snabbåkande norskan Marte Olsbu Röiseland. Efter ett bra slutvarv var Öberg till slut i mål 1,5 sekunder före Röiseland.

– Jag tycker åkningen var väldigt bra idag. Jag är jättenöjd med mitt lopp idag. Jag känner mig supersäker på skjutvallen. Det känns verkligen bra. Jag trivs bra här (i Ruhpolding) och vi är väldigt mycket här. Jag kan banan bra, säger Öberg till SVT Sport.

Tredje pallplatsen för säsongen

Det var svenskans tredje pallplats den här säsongen. Den första kom i jaktstarten i tjeckiska Nove Mesto före jul, den andra i sprint i Oberhof för en vecka sedan och nu här i dag.

– Jättefint lopp av Hanna. Hon är 29 sekunder efter Kuzmina i åkning, det är fortfarande fantastiskt bra, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Öberg är nu totalsjua i hela världscupen efter dagens superlopp.

Även Brorsson och Persson sköt fullt

För de övriga fyra svenskorna gick det också väldigt bra. Mona Brorsson och Linn Persson sköt fullt och blev 13:e respektive 16:e.

Anna Magnusson blev 44:a i mål med en bom och Emma Nilsson slutade 69:a med två bom.

– Det finns inga ord, jag är så glad. Det här var en personlig revansch. Det fick ta lite tid idag, men det är så värt det när du skjuter fullt, säger Mona Brorsson till SVT Sport.

Kan det vara värt att ta de där extra sekunderna när man skjuter fullt?

– Absolut, jag vet att jag är en bra skytt och försöker hela tiden att intala mig det. Så det är jätteskönt att ta det med sig härifrån idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer