Samuelsson spurtar hem vinsten i Kontiolahti. Foto: TT

Formstark Samuelsson inför Hochifilzen

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson imponerade i världscupsinledningen när han körde om Johannes Thingnes Bö.

Och det nyfunna självförtroendet tar han med sig till fredagens sprint i Österrike.

– Kul att se att jag kan utmana honom i enskilda lopp och till och med slå honom, säger han till SVT Sport.

Under helgens världscupsstävling körde Sebastian Samuelsson både in andraplatsen som siste man i stafetten, och tog hem segern i jaktstarten före norrmannen Johannes Thingnes Bö.

– Jag har varit väldigt glad och försökt njuta så mycket som möjligt, säger han till SVT Sport.

Efteråt har Samuelssons fulla fokus legat på återhämtning och dagarna har mestadels bestått av bra mat, ordentligt med sömn och lugna träningspass.

”Borde väl inte hunnit hända så mycket”

Men vilan blir kortvarig, för redan på fredagen drar den uppföljande världscupstävlingen igång i Hochifilzen, Österrike. Och till den har han med sig nyfunnet självförtroende.

– Jag känner mig trygg i att jag håller en betydligt högre nivå än i fjol, jag har ju helt klart tagit ett kliv. Och om jag var i väldigt bra form för tre-fyra dagar sedan så borde det väl inte hunnit hända så mycket, säger han.

”Det betyder mycket för självförtroendet”

I Kontiolahti var Samuelsson stabil i skyttet men hade framförallt imponerande fart i spåret, som tog honom förbi Thingnes Bö.

– Johannes är ju utan tvekan världens bästa skidskytt och den höga nivån han håller jämnt är svårmatchad. Men det är ändå kul att se att jag kan utmana honom i enskilda lopp, och till och med slå honom. Det är klart det betyder mycket för självförtroendet.

Och farten tänker han ta med sig till den kommande sprinten.

– Det är ju en lite speciell skjutvall här med en uppförsbacke, så man andas betydligt mer än i Kontiolahti. Det kommer bli en utmaning men jag ser fram emot det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.