Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån.

Samuelsson missade pallen i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Sex bom och missad pallplats.

Sebastian Samuelsson slutade fyra i herrarnas jaktstart i Östersund.

– Jag är besviken, säger han till SVT Sport.

23-åringen hade ett drömläge inför jaktstarten efter sin starka sprint i världscupen i går där han blev tvåa efter fullt skytte och snabbast tid i spåret.

Därmed startade han tvåa i jaktstarten, fyra sekunder efter Lukas Hofer.

Samuelsson körde snabbt i kapp italienaren och gick in samtidigt på vallen inför det första, liggande skyttet där Samuelsson sköt fullt och tog över ledningen.

Vindigt

Den kraftiga vinden som präglade damernas tävling hade mojnat något till herrarnas lopp men störde fortfarande.

Inför andra skyttet, liggande, ledde Samuelsson med 28 sekunder – men då kom missarna. Svensken sköt två bom och ramlade ner till tredje plats, efter Hofer och Johannes Thingnes Bö, och i tredje skyttet kom två bom till för svensken som tappade till fjärde, två sekunder från pallen.

– Det var en ny situation (att vara i ledning). Helt plötsligt var jag själv där framme, det var väldigt roligt men tyvärr gjorde jag ingen jättebra liggserie efteråt. Det var surt, säger Sebastian Samuelsson.

”Känns dåligt”

Inför det fjärde och sista skyttet kom 23-åringen in som femma, strax före Martin Ponsiluoma och sekunden från pallen, men även där blev det två bom och Samuelsson såg pallchansen försvinna. Han blev till slut fyra, runt 19 sekunder från pallen.

– Det känns dåligt att stå här och vara missnöjd över en fjärdeplats, men ska jag vara ärlig så är jag besviken över antalet bom i dag. Det saknades det där lilla, lilla extra för att stå på pallen. Med två bom mindre hade det blivit ett helt annat resultat. Det var många som hade det svårt i dag och jag var en av dem, säger Samuelsson.

Ponsiluoma blev näst bäste svensk på sjätte plats.

Vann gjorde norrmannen Sturla Holm Laegreid före landsmannen Thingnes Bö och Lukas Hofer och Laegreid tog därmed över ledningen i den totala världscupen inför söndagens avslutande masstart.

KLIPP: Stina Nilsson: ”Tycker att jag löste det jättebra”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.