Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Samuelsson förkyld efter att ha tävlat sjuk: ”Inte kunnat träna”

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan tävlade Sebastian Samuelsson trots att han var krasslig. Det utvecklade sig till en förkylning och han har inte kunnat träna sedan dess.

”Jag har inte kunnat träna sedan vi kom hem”, skriver Samuelsson i ett sms till SVT Sport.

Det var på den sista tävlingsdagen i Le Grand Bornand, Annecy, som Samuelsson kom till start i masstarten och blev överlägset sist som 30:e man efter fem bom och nästan tre minuter efter i spåret över 15 km. Han var 4.16 efter segrande norrmannen Johannes Dale. Fem av de sex första var för övrigt norrmän.

– Jag känner mig inte helt hundra i dag. Men man vet att man inte får stryka några tävlingar, och hoppas in i det sista, sade han till SVT Sport.

Till den här säsongen räknas alla tävlingar i världscupen – till skillnad mot tidigare då man kunnat stryka de två sämsta.

”Har fortfarande hosta”

”Jag har fått en enklare förkylning, varit ganska pigg men har fortfarande hosta som hänger kvar, så jag har inte kunnat träna sedan vi kom hem”, skriver Samuelsson till SVT Sport. Han är alldeles i slutfasen av förkylningen.

”Förhoppningsvis är jag redo att börja träna imorgon”, fortsätter han.

Anna Magnusson, som skrällde med att ta första världscupsegern i sin 131:a världscupstart efter att ha varit sjua som bäst tidigare, är också sjuk. Här handlar det om covid-19.

Hon är osäker inför omstarten av världscupen i slovenska Pokljuka 5-8 januari. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.