Sebastian Samuelsson trea i Holmenkollens sprint

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson kom trea i skidskyttevärldscupens sprint i Holmenkollen.

Uppladdningen var däremot inte optimal.

 – Jag har bara väntat på att jag skulle bli sjuk, säger Samuelsson till SVT Sport.

På fredagseftermiddagen körde herrarna sin sista sprint i skidskyttevärldscupen, i Holmenkollen. Sebastian Samuelsson inledde med att skjuta fullt i det liggande skyttet. Svensken hade en bra dag på vallen och sköt även felfritt i det stående skyttet.

En annan som också sköt fullt och åkte fort var norrmannen Sturla Holm Lägreid. Åt honom fanns inget att göra och i mål var han 26 sekunder före Samuelsson.

– Han krossar oss alla i dag, säger Samuelsson till SVT Sport.

”Har känts så jävla dåligt”

Samuelsson petades ner ytterligare en gång när fransmannen Quentin Fillon Mailet tog över andraplatsen. Det här var en smärre revansch efter Samuelssons blyga 18:e plats på sprinten i Otepää förra helgen. Uppladdningen inför dagens lopp var även den långt i från optimal.

– Ska jag vara ärlig har det känts så jävla dåligt hela veckan, jag har bara väntat på att jag skulle bli sjuk, säger Samuelsson.

Vas betyder det då med tanke på hur du presterade i dag?

– Det betyder att man hela tiden ska köra på, jag gör ju ett jättebra lopp i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.