Ingela Andersson hade en tyngre dag i Sjusjöens masstart. Foto: Bildbyrån.

Ingela Andersson tappade i masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Ingela Andersson kunde inte upprepa pallsuccén från gårdagens sprint i norska premiären i Sjusjöen. Dorothea Wierer sköt fullt och vann dagens masstart över 12,5 km.

– Jag hade väldigt bra skidor. Självklart är VM hemma i Anterselva det stora målet men det är en lång tid kvar dit, säger Wierer till viss del på norska till NRK.

Det var ett starkt startfält och tvåa blev Denise Herrmann och Marte Olsbu Röiseland trea strax bakom italienskan på upploppet. Andersson tappade på det stående skyttet och slutade 20:e.

Sexa efter andra skyttet

Andersson öppnade starkt med att skjuta fullt på de två första liggande stationerna. När hon gav sig ut efter andra skyttet var hon sexa, bara 8,8 sekunder efter ledande Dorothea Wierer, vinnaren av världscupen förra säsongen.

Efter det andra skyttet gick Marte Olsbu Röiseland upp i täten och skruvade upp farten. Andersson orkade inte gå med och tappade tid in till det tredje liggande skyttet. En bom gjorde att hon tappade på täten och gick ut som tia 48 sekunder efter. Det blev ytterligare två bommar i det fjärde och avslutande skyttet och Andersson slutade 20:e – 2.23 efter Wierer.

På herrsidan blev det dubbelt franskt i topp. Martin Fourcade (som blev trea i går) vann, 15.7 sekunder före den franske landsmannen Antonin Guigonnat.

– Det kändes bättre i dag än i går, sade Fourcade till NRK.

Här skräller svenskan – Ingela Andersson på pallen (17 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.