Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna och Elvira Öberg på pallen, slutade två och trea. Tiril Eckhoff vann tävlingen. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Hanna fick med sig Elvira på pallen: ”Jag tror att alla är livrädda för Elvira”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg åkte in som tvåa i Hochfilzens jaktstart över 10 km. När hon sneglade bakåt kunde hon se lillasyster Elvira vinna spurten med Ingrid Tandrevold om tredjeplatsen.

– Vilken avslutning hon gör, jag tror att alla är livrädda för Elvira i en spurt, säger Hanna Öberg efter den nya succén.

Tiril Eckhoff var överlägsen efter säkert skytte, bara en bom, i solskenet i Österrike.

– Jag skulle skita i att vara passiv och vara offensiv i skyttet. När jag kom in till sista var det superinspirerande när jag såg att de andra bommade. Jag skulle bara ha ner tavlorna och dra iväg. Sista skyttet var världsklass, det var en rolig tävling och jätteskönt att vara på pallen igen, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Systarna bubblade av glädje av att återigen vara på pallen i samma tävling.

– Båda bommarna kom lite fort, det kändes annars bra, men jag är jättenöjd. Det stämde väldigt bra på upploppet. Jag var lite kall och kunde välja innersta korridoren, återigen stämde det väldigt bra på upploppet, säger Elvira Öberg om kampen med Tandrevold.

Hanna var imponerad av Elviras taktiska sinne och spurtförmåga.

– Vilken avslutning hon gör, jag tror att alla är livrädda för Elvira i en spurt nu, säger Hanna.

Linn Persson följde upp systrarna Öbergs succé med att bli åtta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Alla är nog livrädda för Elvira i en spurt nu” Foto: SVT

Hanna smet förbi i sista skyttet

När det drog ihop sig till det fjärde och sista skyttet i stående var Eckhoff loss, sköt fullt, medan tre åkare var samlade i kampen om övriga pallplatser. Men när Elvira Öberg, Dorothea Wierer och Ingrid Tandrevold fick ta var sin straffrunda tog Hanna Öberg chansen att smita förbi efter prickfritt skytte. När Hanna gick ut på straffrundan var hon tvåa, 15 sekunder före Elvira, Wierer och Ingrid Tandrevold. 

Vid det tredje stående skyttet höll Elvira Öberg ihop skyttet bäst av svenskorna och efter att ha fyllt tavlorna gick hon ut som fyra, 24 sekunder efter Eckhoff i täten. Hanna Öberg var sexa efter en bom (+40 sekunder) och Linn Persson sjua efter en bom (+44)

Vid andra skyttet fyllde de svenska damerna och Hanna Öberg och Linn Persson gick ut som tvåa och trea efter Tiril Eckhoff som fick ta en straffrunda. Elvira Öberg var sjua ut från andra skyttet men nådde snabbt ikapp klungan som jagade Eckhoff.

Elvira Öberg gick ut som femma och fick sällskap av Hanna Öberg som gick ut som sexa, tvåa sekunder efter. De hade var sin bom i det första liggande skyttet och Linn Persson smet förbi och var bästa svenska som femma efter första skyttet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer