Tre bom i ett skytte av Fourcade

Uppdaterad
Publicerad

Det bommades friskt i sprinten i tyska Oberhof. Då sköt suveränen Martin Fourcade bort sig, och segern gick till österrikaren Julian Eberhard.

Martin Fourcade har dominerat världscupen i skidskytte totalt i vinter, och har vunnit nio av tio tävlingar. Men idag gick inget den 28-årige fransmannens väg. Efter fullt skytte på första skjutningen, kom tre bom på andra, och han hamnade han till slut på en 8:e plats.

– Det var blåsigt och jag kunde inte skjuta under de svåra förhållandena. Det var mycket svårt och jag var inte beredd att det skulle vara så svårt. Men det är mitt fel, säger Martin Fourcade till NRK.

Fourcade var snabbast i spåret.

– Han ser ut att slita idag, men det gjorde alla. Det var tungåkt idag, men Fourcade åkte ändå snabbast av alla, säger SVT:s expert Magdalena Forsberg.

Tre nollor

Sprinten i Oberhof präglades av dåligt skytte. Av 102 startande kom så få som tre skyttar igenom med en nolla.

– Det är väldigt ovanligt. Det var vinden som gjorde det, säger Forsberg.

Med Fourcade borta, tog istället Julian Eberhard hem vinsten efter snabb skidåkning och en bom. På andra plats kom Michal Slesingr, 10,9 sekunder efter.

Lindström och Arwidson till jaktstarten

Sverige ställde upp med ett reservbetonat lag, även om Fredrik Lindström var med. Lindström blev bäste svensk med en 32:a plats, men även Tobias Arwidson får köra lördagens jaktstart med sin 58:e plats

Torstein Stenersen slutade 76:a,  och världscupdebuterande Martin Ponsiluoma kom på 86:e plats.

SVT sänder jaktstarten imorgon kl.11.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.