Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Nelin. Foto: Bildbyrån

SM-guld till Jesper Nelin efter felfritt skytte

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nelin snuvade landslagskollegorna på SM-guldet i sprinten. Han vann 17,6 sekunder före Martin Ponsiluoma medan Sebastian Samuelsson blev trea.

– Jätteskönt att få avsluta säsongens sista sprint med en vinst, säger Nelin till SVT Sport.

Det var ett stjärnfyllt startfält i SM-sprinten för herrar i Sollefteå. Sebastian Samuelsson var tillbaka efter att ha missat de två sista världscuphelgerna på grund av sjukdom och även Martin Ponsiluoma jagade guld.

Men det var Jesper Nelin som tog hand om förstaplatsen efter att ha skjutit fullt medan Ponsiluoma hade två bom och Samuelsson en bom.

– Jätteskönt att få avsluta säsongens sista sprint med en vinst och 0+0 i skyttet, säger Nelin till SVT Sport.

Hur stor prestige är det på dessa SM-tävlingar?

– Det är klart att det är på världscup och VM man vill åka bra, det här kommer i andra hand helt klart men det är alltid kul att åka bra på tävlingar.

”Så himla nöjd över skyttet”

Han vann klart med 17,6 sekunder före tvåan Martin Ponsiluoma medan Sebastian Samuelsson blev trea, en sekund bakom Ponsiluoma. Nelin är nöjd med sin säsong.

– Jag är så himla nöjd över skyttet, jag har ökat med tio procent i snitt. Det är det jag har strävat efter och drömmålet med 85 procent har jag uppnått så det är bara att fortsätta jobba på hastigheten till nästa år, säger Nelin.

Det var Piteås andra SM-guld för dagen då Anna Magnusson vann damernas sprint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.