Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson arbetar på skiftningen mellan åkning och skytte Foto: SVT

Stina Nilsson: ”Nu förstår jag mer varför jag gör vissa träningspass”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol gjorde Stina Nilsson sin första säsong som skidskytt, i sommar vann hon SM-guld i sprint i rullskidskytte. Förståelsen för sporten blir allt bättre.

– Vi har jobbat väldigt mycket med skiftningen från sprint-Stina till skytte-Stina, säger tränaren Jean-Marc Chabloz till SVT Sport.

– Jag förstår mer i år varför jag gör vissa träningspass än vad jag kanske förstod fjol, säger Stina Nilsson när SVT Sport träffar henne på landslagets septemberläger.

Jean-Marc Chabloz, landslagets och Stina Nilssons skyttetränare, beskriver att utvecklingskurvan fortsatt går åt rätt håll även om den inte pekat lika brant uppåt denna sommar.

Det har varit tuffare i år, men träningen har ändå gått bra och hon har slagit personligt rekord i precisionsskytte.

– 509 poäng då vi skjutit 30 skott ligg och 30 skott stå. 600 är maxpoäng, så det säger något för den som förstår sig på skidskytte, säger Chabloz med ett leende.

”Nyckeln är att separera de olika momenten”

Denna sommar har de arbetat med att Nilsson ska klara av att gå från full energisk skidåkning till avslappning och koncentration i skyttet.

– Vi har jobbat väldigt mycket med skiftningen från sprint-Stina till skytte-Stina, att kanalisera hennes energi på rätt sätt, berättar Chabloz.

– Nyckeln för mig är att verkligen separera de olika momenten, så jag inte tar med mig ett skytte ute i spåret, men också tvärtom, att åkningen inte påverkar skyttet, säger Stina Nilsson.

Se hela reportaget här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hela reportaget med Stina Nilsson Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer