Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Nilsson petas i stafettlaget. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson nobbas igen – reserv till världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson är visserligen med i truppen till världscuptävlingarna i Antholz som inleds på torsdag, men enbart som reserv. Hon kan få åka om Elvira Öberg inte hinner bli frisk.

– Anledningen till att hon är med som reserv är att Elvira är sjuk. Det är väldigt osäkert om Elvira startar, säger skyttetränaren Johan Hagström till SVT Sport.

Elvira Öberg tvingades stå över stafett och masstart i Ruhpolding på grund av att hon ”inte kände sig hundra”. Då truppen till tävlingarna i Antholz i dag presenterades fanns hon däremot med.

Stina Nilsson, som inte var med i Ruhpolding, får nöja sig med att vara reserv. Hennes kanske tuffaste konkurrent om den sista VM-platsen, Mona Brorsson, är med i truppen.

– Vi vill inte ställa upp med ett lag som inte är komplett. Stina kommer att träna på plats om Elvira startar. Då får hon bra höghöjdsträning, säger Hagström.

– Elvira åkte till Antholz i går. Hon bor på lågland, inte på höjd där alla andra bor. Det är för att hon ska kunna bli frisk fortare. Hon är fortfarande lätt förkyld. Förhoppningsvis går det över till tävlingsdags.

Talangen Tilda Johansson är med i den ordinarie truppen.

– Att Tilda skulle få åka Antholz var känt sedan tidigare. Då vi tog ut världscuplaget efter jul tog vi också ut Tilda till laget i Antholz. Vad gäller Mona så presterade hon bra i IBU-cupen och sedan i världscupen. Så då får hon fortsätta tävla, säger Hagström.

Vad säger det om Stina Nilssons VM-chanser? Hon går ju en kamp med Mona Brorsson om den sista VM-platsen.

– Den sista platsen brukar ofta vara lite knepig att tillsätta. Alla tjejerna har ju fortfarande chansen att ta den platsen. Det beror helt på hur det går den här veckan. Sedan summerar vi den veckan och även tidigare veckor när vi tar ut den sista VM-åkaren. Det är en jämn kamp.

Helgen är den sista inför VM i Oberhof som inleds den 8 februari. Givna i damtruppen dit är systrarna Hanna och Elvira Öberg samt Linn Persson och Anna Magnusson.

Tävlingarna från Antholz sänds i SVT. Det börjar med sprint på torsdag och fredag och fortsätter med jaktstart på lördag och stafetter på söndag.

KLIPP: Björn Ferry om Stina Nilssons utveckling: ”På tok för tidigt att ge upp”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Truppen till Antholz

Damer:

Elvira Öberg

Linn Persson

Anna Magnusson

Mona Brorsson

Hanna Öberg

Tilda Johansson

Reserv: Stiina Nilsson

Herrar:

Martin Ponsiluoma

Sebastian Samuelsson

Jesper Nelin

Peppe Femling

Emil Nykvist

Malte Stefansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.