Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Stina Nilsson om avgörande detaljen – behöver bli mer smidig

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson tog stora steg som skidskytt i fjol.

Under sommaren har hon filat på en speciell detalj för att fortsätta utvecklingen.

– Skidskytte är som en dans. Jag kan fortfarande bli bra mycket smidigare än vad jag är, säger hon till SVT Sport.

Sedan Stina Nilsson bytte sport från längdskidor till skidskytte har hon jobbat mycket med skyttet.

I jakten på att ta ytterligare kliv finns det en detalj som de filat på mycket under sommarens träning.

Smidighet viktigt

– Skidskytte är som en dans... Framför allt att lägga sig ner på mattan, att det ska gå så smidigt som möjligt. Det är något vi över på hela tiden i mitt fall. Jag kan tycka att jag absolut tar steg och att saker går smidigare. Men jag kan fortfarande bli bra mycket smidigare än vad jag är.

Nilsson tittar tillbaka på fjolårssäsong med glädje.

– Förra året var en jätterolig utveckling i rätt riktning, Jag fick prova på att vara topp tio första gången i världcupen, jag fick skjuta 90 procent och vara trea, jag fick ett SM-guld. Det var så mycket som hände och jag är superstolt över den utvecklingen förra året.

Ser fram emot Sverigepremiären

Hur mycket som har hänt under försäsongen i år vet hon inte. Ett första svar på det väntar under en stjärnspäckad Sverigepremiär i Idre 12-13 november.

– Det är väldigt svårt att säga det nu. Det är mycket som filats på. Det är först när man kommer in i tävlingssäsongen som man vet var ens nivå ligger. Därför känns det spännande att snart få dra på sig tävlingsdräkten. Sverigepremiären blir ett jättebra tillfälle för att se vad som funkar och vad som behöver nötas lite extra på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.