Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stina Nilssons VM-hopp: ”Att Mona Brorsson kommer i mål på en 98:e plats”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg ser ut att komma till start i morgondagens sprint i Antholz.

Ett besked som med största sannolikhet innebär att Stina Nilsson inte får chansen att visa upp sig en sista gång innan VM-truppen tas ut på måndag.

– Stinas VM-plats känns körd om inte något oförutsett händer, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Stina Nilsson har brottats med formen under i stort sett hela säsongen. För en dryg vecka sedan petades hon från världscuptruppen som tävlade i Rupholding och tvingades i stället köra IBU-cupen i Pokljuka där en blygsam placering (35:a) i distansloppet följdes upp med två topp tio-placeringar i lördagens och söndagens sprintlopp.

Frågan är om det var tillräckligt för att 29-åringen skulle övertyga landslagsledningen om att hon borde få chansen i den VM-trupp som tas ut på måndag.

SVT:s expert Björn Ferry tror inte det.

– Ledningen har ju sagt att allt är öppet och att de väger in både de senaste och de historiska resultaten, men det är klart att det känns som att de ska mycket till för att Stina ska få chansen i VM, säger Ferry.

”Det är mer logiskt”

Elvira Öberg har varit sjuk i veckan och det är fortfarande inte helt hundra att hon kommer till start i morgondagens sprint i Antholz. Men hon har tränat i dag och finns med i startlistan. Kommer hon till start tvingas Stina Nilsson titta på från sidan och därifrån är det svårt att slå sig in i VM-truppen.

– Det blir väl lite fokus på Mona Brorsson. Hon har ju inte presterat så bra hon heller, men gör hon ett hyfsat lopp i morgon känns det ganska klart, säger Ferry och fortsätter:

– Det lutar väldigt mycket åt Mona, det är mer logiskt, hon har mer erfarenhet från VM och har varit med i stafetter förr, dessutom gjorde hon det bra när hon fick chansen i mixedstafetten under världscuptävlingarna i Pokljuka för tio dagar sen. Stinas VM-plats känns körd om inte något oförutsett händer.

Vad skulle det kunna vara då?

– Att Mona Brorsson skjuter tre bom och kommer i mål på en 98:e plats i morgon.

SE MER: Tränaren om sista VM-platsen: ”Knepig”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Nilsson petas i stafettlaget. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.