Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson. Foto: Bildbyrån

Sverige satsar på singelmixed: Öberg och Samuelsson kör

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget är släppt inför helgens världscuppremiär i skidskytte i Östersund. I singelmixedstafetten blir det bronsduon från förra säsongens VM – Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson – som kör.

– Det är en väldigt rolig tävling att köra, det går väldigt snabbt och skyttet blir väldigt avgörande. Men samtidigt är den här 1,5-kilometersbanan ganska tuff så det går att göra saker på åkningen också. Jag är väldigt taggad, säger Hanna Öberg på en presskonferens.

Sebastian Samuelsson:

– Det blir alltid så tajta dueller och det är det som är så häftigt med den disciplinen.

Världscupsäsongen inleds på lördagen med singelmixedstafett och mixedstafett. I mixedstafetten kör Linn Persson, Mona Brorsson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma för Sverige.

Anmärkningsvärt är att Sverige väljer att använda sina största stjärnor i singelmixedstafetten, något man inte har gjort tidigare.

Noterbart är att Hanna Öbergs lillasyster Elvira Öberg, 20, är uttagen till söndagens sprint. Det blir hennes världscupdebut.

ARKIV: Ingela Andersson fortsätter briljera – se hennes vinst från genrepet (23 november 2019)

Sveriges trupp i premiären

Singelmixedstafett: Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson.

Mixedstafett: Linn Persson, Mona Brorsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma.

Damsprint: Emma Nilsson, Mona Brorsson, Linn Persson, Elvira Öberg, Hanna Öberg, Ingela Andersson.

Herrsprint: Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling, Torstein Stenersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.