Ingrid Landmark Tandrevold har haft otrevliga upplevelser på de norska vägarna Foto: TT Nyhetsbyrån

Tandrevolds krig på vägarna: ”De har sprutat spolarvätska”

Uppdaterad
Publicerad
Norska skidskytten Ingrid Landmark Tandrevold har blivit förpassad till träning på de norska vägarna. Under coronapandemin har 23-åringen upplevt mer trafik, något som inneburit stora problem.
– Jag har upplevt att folk sprutar spolarvätska när de kör förbi. Jag har också blivit spottad på, säger Tandrevold.

Hemma i Sörkedalen utanför Oslo så försöker Ingrid Landmark Tandrevold att, trots coronapandemin, träna på så normalt som möjligt. Med rullskidor på fötterna har 23-åringen stakat på runt de norska vägarna men enligt skidskytten har attityden blivit allt hårdare under den senaste tiden.

”Har blivit spottad på”

Stängda träningscenter och uppmaningar om att undvika kollektivtrafik har inneburiten upphöjd konfliktnivå enligt Landmark Tandrevold.

– Jag upplever elaka omkörningar och jag har upplevt att folk sprutar spolarvätska när de kör förbi. Jag har också blivit spottad på och det är inte kul. Jag är inte här för att provocera och jag tror ingen annan som är ute och tränar gör det för att provocera bilisterna heller, säger Ingrid Landmark Tandrevold till NRK.

I förra veckan blev två cyklister allvarligt skadade i Sörkedalen, där Tandrevold sköter större delen av sin träning, efter att ha blivit påkörda av en motorcykel.

– Jag märker att man åker mer med hjärtat i halsgropen än man har gjort förut. Jag skulle önska att vi kunde bli bättre på att hänsyn till varandra, både bilister och andra trafikanter, säger Tandrevold.

KLIPP: Landslagsstjärnorna tränar på snö i Sälen: ”Aldrig varit så bra som nu”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Landslagsstjärnorna tränar på snö i Sälen: ”Aldrig varit så bra som nu” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer