Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skidskyttetalangen inspireras av lagkamraterna Foto: Bildbyrån

Tilda Johansson inspirerad av omgivningen

Uppdaterad
Publicerad

Tilda Johansson gör debut i världscupen imorgon i Antholz. Hennes fina resultat på IBU-cupen har gett henne chansen. Och förklaringen till succén handlar mycket om snabb skidåkning och en inspirerande omgivning.
– Det blir en liten morot, säger svenskan till SVT Sport om landslagets framgångar.

21-åriga Tilda Johansson från Skorped, sex mil från Örnsköldsvik, åkte lika snabbt som systrarna Öberg på rullskidskytte-SM i somras och i förra veckan kom resultaten även på snö – tia och femma på IBU-cupen. En av förklaringarna – en inspirerande omgivning.

– Att det gått så bra för alla svenska skidskyttar, det blir en liten morot, för jag har ju tränat under hösten och sommaren med det här gänget liksom. Och jag har ju fått ställa mig emot dem flera gånger och det är ju jätteinspirerande att se att de åker så himla bra. Det är det verkligen.

Vad är du för typ av skidskytt? Är det på vallen eller i spåret du är bäst?

– Jag har alltid varit en stabil skytt men i år har jag även gått framåt stort fysiskt också. Jag åker skidor mycket snabbare än tidigare år, så jag skulle säga att det skidåkningen som klaffar bäst, säger Johansson som trots allt tonar ner förväntningarna på morgondagen.

– Jag vill göra en bra prestation utefter min kapacitet och känna att jag får ut allt jag har och så vill jag komma i mål och känna att jag njutit och verkligen och fått lära mig saker, säger Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer