Elvira och Hanna Öberg får tufft motstånd i Sverigepremiären. Foto: Bildbyrån

Tufft motstånd väntar svenskarna i skidskyttepremiären i Idre

Uppdaterad
Publicerad

Om två veckor är det Sverigepremiär i Idre för skidskyttarna.

Där kommer den svenska eliten göra upp om startplatser till världscuppremiären i Kontiolahti, samtidigt som de ställs mot världstoppen.

För tredje året i rad inleds den svenska skidskyttesäsongen med tävlingar i Idre. I år med kortdistans på lördag 12 november samt sprint under söndagen 13 november.

Åtta svenska landslagsdamer (Hanna och Elvira Öberg, Linn Persson, Stina Nilsson, Mona Brorsson, Anna Magnusson, Johanna Skottheim och Tilda Johansson) kommer göra upp om sex platser till världscuppremiären i Kontiolahti i slutet av november.

Och de kommer få starkt motstånd.

Exempelvis har det franska A-laget ett två veckor långt läger i Idre inför tävlingshelgen med Anais Chevalier Bouchet och Julia Simon i spetsen. På herrsidan finns bland andra även Quentin Fillon Maillet och Emilien Jacquelin med.

På startlistan finns exempelvis även de slovakiska systrarna Paulina och Ivona Fialkova tillsammans med åkare från Ukraina och Lettland.

SVT Sport sänder från hela Sverigepremiären med start 9:30 både lördag och söndag. Tävlingshelgen innebär också startskottet för Vinterstudion. Läs mer här.

KLIPP: Hör Stina Nilsson berätta om viktiga detaljen: ”Som en dans”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.