Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Franziska Preuss om den tyska succén i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån/TT

Tyskland gör succé i världscupen: ”Mycket av pressen är borta nu”

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Denise Herrmann-Wick har lagt geväret på hyllan.

Trots det har Tyskland radat upp pallplatser i upptakten av säsongen.

– Mycket av pressen är borta nu, säger Franziska Preuss till SVT Sport.

Stjärnan Denise Herrmann-Wick valde att avsluta karriären i våras. Efter det beskedet var det många frågetecken kring statusen på tyskt skidskytte.

Men de tyska skidskyttarna har imponerat stort och radat upp pallplatser i början av säsongen. Bland annat tog Philipp Nawrath sin första världscupseger i går och Franziska Preuss står noterad för två topp 3-placeringar.

– Det är jätteviktigt för alla landslag att inleda säsongen med bra resultat. Särskilt för oss efter alla frågor om Denise (Herrmann-Wick) om vem som nu ska ta pallplatserna. Vi har gett ett bra svar på de frågorna och jag hoppas de blir färre nu, säger Preuss och fortsätter:

– Mycket av pressen är borta nu. Vi kan ge järnet och vi är motiverade.

”Förväntade sig alltid pallen”

Veteranen Benedikt Doll, 33, med två OS-brons på meritlistan, säger att han upplever att pressen från de tyska fansen har minskat de senaste åren.

– Förut när det var skidskyttetävlingar i Ruhpolding eller Oberhof så förväntade sig fansen alltid att se oss på pallen. Men efter corona, som på VM i Oberhof i fjol så var folk mest glada över att bara få gå på skidskyttetävling igen.

– De njöt verkligen av att vara på plats och förväntade sig inga resultat utan ville bara ha roligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.