Dorothea Wierer berättar för SVT att hon haft sömnproblem Foto: Bildbyrån

Dorothea Wierer om sömnproblemen: ”Riktigt jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Dorothea Wierer är en av skidskyttets allra största stjärnor. Förutom alla tävlingar och resor har italienskan också många andra åtaganden vid sidan om – vilket tärt på 31-åringen. Bland annat har hon haft sömnproblem under hösten.

– Jag var tvungen att ta sömntabletter och det var riktigt jobbigt, säger Wierer till SVT Sport.

Wierer har vunnit totala världscupen två gånger och blev femma ifjol. Men i premiären i Idre i går blev det inget superlopp. Italienskan slutade sjua med en bom.

– Jag tycker inte det var så dåligt för att vara första tävlingen, säger ändå Wierer till SVT efteråt.

– Jag är glad över min stående skjutning i dag. Och i det liggande skyttet har jag haft stora problem på träning. Jag bytt kroppsställning minst tio gånger de senaste veckorna. Det har varit något i huvudet, så jag försöker få tillbaka en skön känsla. Jag känner mig fortfarande inte hundra procent men jag jobbar på det, säger Wierer, som inte bara kämpat med skjutningen.

”Kunde inte sova”

Efter succén i VM på hemmaplan 2020 med två guld och två silver lämnade hon årets mästerskap medaljlös. Därefter har hon haft flera månader av dålig sömn.

– Jag har haft en period mellan augusti och oktober med stora sömnproblem. Jag kunde inte sova helt enkelt och var tvungen att ta sömntabletter och det var riktigt jobbigt. Jag känner fortfarande att jag är lite trött men nu jag hoppas att det nu när tävlingarna börjar och det blir mindre av andra åtaganden, att det blir bättre och bättre.

Wierer finns med i dagens lopp som sänds i Vinterstudion – damloppet startar 11.40.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.