Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Zebastian Modin 13:e i skidskytte-SM: ”Ett bra steg för parasporten”

Uppdaterad
Publicerad

I dagens singelmixedstafett i skidskytte-SM tävlade i princip hela den svenska skidskytteeliten. På startlisan fanns också parastjärnan Zebastian Modin.

– Det kändes roligt att vara med, alla har varit så positiva och det känns som ett bra steg för parasporten, säger Modin till SVT Sport.

Zebastian Modin tävlade tillsammans med Nicolina Lindqvist. Duon kom på en 13:e plats av de 22 lag som tävlade. Under tävlingen blev det totalt en straffrunda och åtta extraskott

– Jag har mycket kvar att göra som skidskytt så det var lite svajigt med skyttet men de kändes bra att åka. Det kändes roligt att vara med, alla har varit så positiva och det känns som ett bra steg för parasporten men också för mig att kunna bli bättre, säger Zebastian Modin till SVT Sport.

Zebastian Modin tävlar vanligtvis i längdskidåkning och i klass B1, som är för personer med ingen eller nästan ingen syn. I spåren har han med sig en guide och även skyttet är annorlunda. Han lyssnar på ljud och skjuter med laser på 10 meters avstånd.

– Det är en ton som blir högre och högre ju närmare jag kommer och som högst i mitten, så jag tar på mig ett par hörlurar när jag kommer in på vallen, säger Modin.

Kan bli mer skidskytte

Modin har sedan tidigare tre silver och två brons i längdskidåkning från Paralympics. Men det kan bli mer skidskytte för hans del.

– Längd är fortfarande det jag är bäst på men jag kan förhoppningsvis bli bättre på skidskytte och jämna ut de där, säger han.

På frågan om man kommer att få se mer av Modin i sådana här sammanhang framöver svarar han så här.

– Jag det tror jag, det var väldigt roligt, säger Zebastian Modin till SVT Sport.

ARKIV: Zebastian Modin får äntligen tävla igen (8 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.